Životopis

21. srpna 2008 v 17:28 | Tracy |  Životopis (Rupert Grint)
Jméno: Rupert Alexander Grint
Datum narození: 24.08.1988
Znamení: Panna
Místo narození: Hertfordshire, Anglie
Postava: Ron Weasly
Záliby:Hraje golf, fotbal, rugby, rád plave a jezdí na koni nebo na čtyřkolce
Domácí mazlíčci:Černý labrador Ruby a hnědý labrador Fudge
Oblíbený: Film: Maska, Ace Ventura: Zvířecí detektiv, Shrek
Herci : Jim Carrey
Hudební žánr: rap a rock

Životopis:
Jeho první film, ve kterém si zahrál byl Harry Potter a Kámen mudrců. Jakkoli byla role vtomto filmu jeho vůbec první zkušeností s profesionálním herectvím, jeho přirozený talent mu zajistil mezinárodní uznání kritiků i řadových diváků a také nominaci britského Critic's Circle na cenu Best Newcomer. Mimo prvního Harryho Pottera si zahrál po boku Simona Callowa a Stephena Fry roli šíleného profesora ve snímku Petera Hewitta Prďoši. Rupert je nejstarší z pěti dětí a tvrdí, že má s Ronem mnoho společného, zejména pak neukojitelnou chuť na sladkosti a strach z pavouků. Před tím, než získal roli Rona Weasleyho, hrál pouze ve školních produkcích a ochotnických spolcích. Z jeho rolí jmenujme například gangstera Roostera ve hře Annie, roli v představení Peter Pan a postavu Rumplestiltskina v Grimm Tales. Od té doby, co se před několika lety poprvé představil publiku jako roztomilý a legrační Weasleyovic kluk, po všech stránkách vyrostl a nyní je z něj dvacetiletý mladý muž. Když jej nenajdeme na placu při natáčení, nejraději hraje golf. Ve škole má Rupert rád kreslení, během natáčení nakreslil například podobiznu herce Alana Rickmana, který hraje profesora Snapea.

Filmografie:
2008 - Harry Potter a Princ dvojí krve (Harry Potter and the Half-Blood Prince)
role: Ron Weasley
2007 - Harry Potter a Fénixův řád (Harry Potter and the Order of the Phoenix)
role: Ron Weasley
2006 - Lekce řízení (Driving Lessons)
role: Ben Marshall
2005 - Harry Potter a ohnivý pohár (Harry Potter and the Goblet of Fire)
role: Ron Weasley
2004 - Harry potter a vězeň z Azkabanu (Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban)
role: Ron Weasley
2002 - Prďoši (Thunderpants)
role: Alan A. Allen
2002 - Harry Potter a tajemná komnata (Harry Potter and The Chamber of Secrets)
role: Ron Weasley
2001 - Harry Potter a Kámen mudrců (Harry Potter and the Sorcerer's Stone)
role: Ron Weasley
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama