Životopis (Lauren Graham)

31. srpna 2008 v 19:17 | Tracy |  Životopis (Lauren Graham)
Datum narození: 16. března 1967
Místo narození: Honolulu, Havaj
Celé jméno: Lauren Helen Graham
Barva očí: někdy modré, někdy zelené
Vlasy: bruneta, od přírody kudrnaté
Výška: 180 cm
Znamení: Ryby

Životopis:

Lauren Graham vyrůstala ve Virginii v USA a její rodiče se rozvedli, když jí bylo 5 let. Pak se s otcem přestěhovali do Washingtonu D.C. Nejdříve studovala na Langleyho střední škole v McLean (ve Virgínii) a následně dosáhla bakalářského stupně z angličtiny na Barnardově vysoké škole v New Yorku. Herecké vzdělání získala na škole umění (Southern Methodist University's Meadows School of the Arts) v Dallasu. V roce 1995 se z New Yorku přestěhovala do Los Angeles a nyní žije v Západním Hollywoodu.

Lauren byla nominována na Zlatý glóbus a dvě ceny SAG za roli sarkastické Lorelai Gilmore v seriálu Gilmorova děvčata.

Filmografie:

2007 - Vdáš se, a basta! (Because I Said So) role: Maggie
2007 - Božský Evan (Evan Almighty) role: Joan Baxter
2005 - Ochránce (Pacifier, The) role: Principal Claire Fletcher
2003 - Santa je úchyl! (Bad Santa) role: Sue
2002 - Pomoc! Já mám rande (The Third Wheel) role: Woman at Party
2001 - Listopadová romance (Sweet November) role: Angelica
2000 - současnost - Gilmorova děvčata (Gilmore Girls) role: Lorelai Gilmore
1998 - Jediná správná věc (One True Thing) role: Jules
1997 - Hlídač mrtvých (Nightwatch) role: Marie
1990 - Právo a pořádek (Law & Order) role: Lisa Lundquist
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama